Congrescentrum Orpheus

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Alle ruimte voor je congres, 1001 mogelijkheden en alle aandacht voor jou als opdrachtgever. Wij zijn, net als loyale opdrachtgevers, niet voor niets fan van Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn! Het moderne pand is voorzien van alle comfort, het team heeft steeds jouw eventdoel voor ogen en zet vol in op flexibiliteit en duurzaamheid.

Na de recente vernieuwing van het interieur, is Congrescentrum Orpheus aantrekkelijker dan ooit. De moderne, lichte en kleurrijke inrichting knipoogt naar de sixties en het Grand Café is met haar marmer- en glastinten nog even tijdloos als voorheen. Gordijnen met berkenbomen, foto’s van natuurschoon in de multifunctionele ruimtes en op de verplaatsbare barren herinneren je eraan dat je hier op nog geen steenworp van de Veluwe vertoeft. Wauw!

Helder doel voor ogen

De drie speerpunten van het multifunctionele theater in Apeldoorn zijn aandacht, flexibiliteit en duurzaamheid. Omdat die termen voor iedereen net iets anders kunnen betekenen, zijn ze altijd onderwerp van gesprek. Zo kan een opdrachtgever zelf de focus en de invulling ervan bepalen. Uiteraard heeft Congrescentrum Orpheus ook haar eigen visie op haar kernwaarden en die ziet er als volgt uit:

Aandacht

Het ervaren team van Orpheus stelt altijd het doel van de opdrachtgever voorop. Hier vragen ze niet hoeveel zalen je nodig hebt of wat je wilt qua catering, maar duiken ze de diepte in. Wat wil je bereiken met je congres en hoe kunnen we dat bewerkstelligen? Of: wat houdt duurzaamheid in en hoe wil je dat uitdragen? Je wordt aan het denken gezet en geïnspireerd, hebt nauw contact met je eventmanager en na afloop wordt er uitvoerig geëvalueerd. Met deze oprechte aandacht wordt elk event een succes!

Flexibiliteit

Dat succes is mede te danken aan de flexibiliteit van Orpheus. Dat deze locatie primair een theater is, is alleen maar een pre op het gebied van comfort. Elke zaal heeft zo zijn eigen identiteit en met een creatieve blik op de programmering kun je in 8 subzalen prima 21 workshops organiseren. Ook kan de theaterzaal op vlakke vloer-stand, waardoor je een waanzinnig podium voor je bedrijfsfeest creëert. Daarover gesproken: ook op het podium kunnen je gasten terecht. Dát geeft nog eens een andere blik op zaken!

Duurzaamheid

Congrescentrum Orpheus is voor een groot deel gevestigd in een monumentaal pand en zal daarom nooit 100% circulair kunnen worden. Dat weerhoudt het Gelderse theater er niet van om zo duurzaam mogelijk te zijn. Materialen worden hergebruikt, overal brandt LED-verlichting en het restaurant draait volledig op zonne-energie. Ook tijdens evenementen wordt meegedacht in de vorm van recyclebare disposables en watertaps. Samen met opdrachtgevers wordt gestreefd naar no waste en lokale varkensboeren zijn hiervoor een natuurlijk back-up plan.

Stiekem heel dichtbij

Mocht je nog steeds denken: Apeldoorn, dat is toch helemaal in Oost-Nederland? Pak dan gauw even Google Maps erbij. Je ziet dan dat deze toplocatie stiekem super centraal in Nederland ligt. Honderden bezoekers kunnen onbezorgd hun auto parkeren in de Orpheus-parkeergarage, vanaf het station is het een heerlijke korte wandeling door het bruisende centrum en anders is er ook nog een bushalte voor de deur. Voilà!

Wij zijn al overtuigd, maar mocht je toch nog twijfelen… sla er dan gerust Meetingreview op na. Ook daar is iedereen overtuigd dat bij Congrescentrum Orpheus alles bijdraagt aan een geslaagd event.

Hun gespecialiseerde technici staan garant voor topkwaliteit theaterlicht en geluid, passende decors, headsets en beamers, catchboxes en digital routing. En zelfs voor live streaming en vlogs, die ze desgewenst na aankoop publiceren op een speciaal gebouwde website.

Congrescentrum Orpheus verzorgt jouw catering in hun eigen keuken, waar verantwoord koken een logisch gegeven is. Bijzondere gerechten passend bij jullie dagthema en jouw budget. Welke andere wensen je ook hebt, het kan allemaal. De chef-kok denkt graag met je mee! Hij zorgt altijd voor voedzame en verantwoorde gerechten en bedenkt voor elk evenement een passende invulling.

Beeld: Congrescentrum Orpheus

ZALEN (13)
Hanoszaal
1286
250
Rabobankzaal
690
1000
350
Altioszaal
242
400
200
Grand Cafe & Nieuwe Foyer (horend bij Hanoszaal)
 • Oppervlakte 825m2
1300
Bijvoet & Holt Foyer (horend bij Rabobankzaal)
 • Oppervlakte 770m2
700
Multifunctionele zaal 1
 • Oppervlakte 40m2
20
13
31
Multifunctionele zaal 2
 • Oppervlakte 40m2
20
13
30
Multifunctionele zaal 3
 • Oppervlakte 40m2
20
13
30
Multifunctionele zaal 4
 • Oppervlakte 46m2
20
15
35
Multifunctionele zaal 5
 • Oppervlakte 40m2
20
13
30
Multifunctionele zaal 6
 • Oppervlakte 100m2
40
38
98
Multifunctionele zaal 7
 • Oppervlakte 103m2
40
36
100
Multifunctionele zaal 8
 • Oppervlakte 67m2
28
22
57
toon alle zalen
verberg zalen
Adres
Congrescentrum Orpheus
Churchillplein 1
7314 BZ Apeldoorn
toon telefoonnummer
055-527 03 30
toon e-mailadres
congrescentrum@orpheus.nl
bezoek website
Kenmerken
 • Modern pand, voorzien van alle comfort en techniek
 • Diverse zalen, foyers en break-out ruimtes
 • Centraal in Midden-Nederland
 • Flexibel, duurzaam en aandacht voor eventdoel
Eigenschappen
 • LiggingIn het stadscentrum
 • Soort locatieCongreslocaties, Schouwburgen en theaters
 • BereikbaarheidBereikbaar per openbaar vervoer, Eigen parkeergelegenheid, Nabij snelweg
 • Faciliteiten(Dak)Terras, Audio visuele middelen, Binnenruimte, Buitenruimte, Catering, Exclusiviteit mogelijk, Geluidsinstallatie, Invalidentoegankelijk, Restaurant, Theater, Tuin, WIFI
 • Geschikt voorBeurs & Expositie, Congres, Festival, Gala & Awardshow, Productpresentatie, Relatie Evenement
 • Aantal zalen 15
 • Min. capaciteit 10 personen
 • Max. capaciteit 2500 personen
Bereikbaarheid
 • Luchthaven 50 km vanaf Lelystad Airport, 100 km vanaf Schiphol
 • Openbaar vervoer 2 km vanaf station Apeldoorn, 200 meter vanaf bushalte Grote Kerk
meer informatie
Direct contact met Congrescentrum Orpheus