Zo maak je indruk met je vacature (tips)

Je wilt natuurlijk met jouw aller- allerleukste vacature wel opvallen tussen al die honderden geweldige eventjobs de aangeboden worden in onze eventbranche. Maar hoe doe je dat?

First things first

  • Weet voor wie je de vacature schrijft; zonde als je de verkeerde doelgroep aanspreekt, terwijl je stiekem best wel weet welk type persoon je voor de vacature wil ‘vangen’, toch?
  • Kies de functietitel nauwkeurig. Het zorgt niet alleen voor een filter op onze site, ook word je via Google beter gevonden.
  • Wees eerlijk en beloof geen gouden bergen! Maar, wees ook niet te bescheiden of juist te veeleisend. Het is zoals een eerste online kennismaking; je mag best wat over jezelf vertellen en tegelijk wensen hebben, maar het moet ook verleiden tot een eerste date; het sollicitatiegesprek.

 

Zo voeg je de daad bij de tekst ;)

Intro

Houd het kort en krachtig; vooral in de intro wil je de kandidaat raken. Allereerst met een goede omschrijving van de functie, maar ook met de regio en de USP’s van het bedrijf. Gebruik hiervoor korte en duidelijke zinnen & de drie keer ‘ja-methode’ (als de kandidaat drie vragen met een ‘ja’ beantwoordt, wil hij absoluut verder lezen).

Wie zijn wij

De kandidaat kan hier online kennismaken met jouw organisatie. In het blokje ’wie zijn wij’ mag je uitpakken. Heb het dan niet meteen over de jaarcijfers of de strategische keuzes voor de komende 3 jaar. Maar vertel over de dagelijkse gang van zaken, het portfolio, de werkwijzen en het DNA van het bedrijf. Leuke facts & figures die jouw organisatie ‘eigen’ maken; een organisatie om trots op te zijn.

Wie ben jij

Hier kun je jouw ideale kandidaat omschrijven. Met mate! Want hoe langer de wensenlijst (lees: eisenlijst), hoe kleiner de vijver wordt om in te vissen. Wees reëel, maar pak hier wel de ruimte om het type mens aan te spreken waar je naar op zoek bent.

Wat ga je doen

Hier leg je uit: this is how the cookie crumbles! Een kandidaat is natuurlijk vooral benieuwd naar de inhoud van de eventvacature. Wat is de essentie van de baan, welke taken horen daarbij en kun je misschien zelf al een beetje visualiseren hoe een dag eruitziet?

Facts & figures

Vergeet niet interessante weetjes te delen over jouw organisatie, minstens drie zodat we ze kunnen uitlichten in een kader. Ludiek, met een knipoog of vooral heel exclusief (bij ons heb je het beste uitzicht!).

Contactgegevens

Zo direct en persoonlijk mogelijk (met naam en telefoonnummer / mail). En vergeet vooral niet te reageren op iedere kandidaat. Ook wanneer hij niet geschikt is voor de vacature.

Een vacature plaatsen op Event Inspiration?

Heb je een mooie baan in de aanbieding en wil je die bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees hier hoe je jouw vacature op Event Inspiration geplaatst kunt krijgen.