Ideeën spreker

Microfoon - spreker - keynote - ideeen - podium - spotlight

Een evenement, congres, seminar en zelfs een vakbeurs is tegenwoordig een lege huls als er geen inhoudelijke of inspirerende spreker het podium betreedt. Daar moet je dus echt wat ideeën voor opdoen.

Keynote geeft lading of lucht

Want een stevige keynote geeft lading aan de bijeenkomst; hij of zij kan de strategie van de organisatie koppelen aan zijn verhaal of ervaringen. Ook kan een spreker voor wat lucht in het programma zorgen. Bijvoorbeeld wanneer het een humoristisch verhaal (zoals dat van Tjerk de Ridder die met een ezel van Parijs naar Groningen sjokte) of een interessante wetenschappelijke casus (Margriet Sitskorn die een kijkje geeft in hoe onze hersenen werken) kan al een andere twist in het programma geven om even los te komen van het vakinhoudelijke deel.

Ideeën opdoen voor een spreker

We laten je natuurlijk niet met lege handen achter nu je ons gevonden hebt! Want onze redactie, bestaande uit eventprofessionals, spotten heel graag de hot shots als het gaat om sprekers. Ze doen zelf ook overal ideeën op; in binnen- en buitenland, op beurzen, congressen, events, seminars en ja, ook op festivals. Neem maar snel een kijkje op de inspiratiepagina en laat je voeden met de meest interessante ideeën voor jouw spekersprogramma!

Maak een board aan voor jouw shortlist

Raak je enthousiast van al die fijne content, van sprekers waar je zelf nooit aan gedacht had of van de ervaringen van onze redactie? Maak dan een Board aan zodat je alles wat je leuk vindt daarin opslaat (Pinterest voor Events). Je kunt zoveel boards aanmaken als je zelf wilt, je kunt er notities in opslaan en… nu wordt het nog interessanter, je boards delen met collega’s of je opdrachtgever. Wel zo handig, want niet voor niets is ons credo: ‘sharing the bright side of live’!

Van idee naar actie

Als we je aan goede ideeën voor jouw sprekers geholpen hebben, gaan we nog een stap verder. Op de Company Guide vind je namelijk alle adressen die je verder kunnen helpen in de organisatie van jouw event, congres, festival of… Van sprekersbureaus tot eventlocaties en van stage designers tot AV-bedrijven.

We houden je niet langer tegen, doe snel al jouw ideeën op voor de spreker op jouw eerstvolgende event!