branchenieuws

VVEM wil aanvullend onderzoek op advies Gezondheidsraad

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
I Love My Ears oordoppen bij schreeuwende man

Vandaag is het advies van de Gezondheidsraad gepresenteerd met betrekking tot het voorkomen van gehoorschade. VVEM vraagt om aanvullend onderzoek.

In een nieuw rapport adviseert de Gezondheidsraad om het maximale geluidsniveau in concertzalen, op festivals en in discotheken te verlagen. Daarbij adviseren zij de handvatten van de WHO. Hoewel de VVEM het tegengaan van gehoorschade toejuicht – de vereniging zet zich daar zelf ook al jarenlang voor in – is de vereniging van mening dat met dit advies de (live) evenementenbranche te hard geraakt wordt en dat er gedegen onderzoek moet plaatsvinden voor er definitieve beslissingen worden genomen.

VVEM-woordvoerder Willem Westermann: “Het is inmiddels duidelijk dat bij mogelijke andere maatregelen om schade aan het gehoor te beperken niet helder is of die maatregelen daadwerkelijk effect hebben. Eenzijdig een branche in een bepaalde hoek duwen terwijl er nog vele andere variabelen te onderzoeken zijn, vinden wij niet eerlijk. Het lijkt de coronaperiode wel… Wat de VVEM betreft is er dan ook meer en beter onderzoek nodig naar oorzaak van langdurige gehoorschade en mogelijke maatregelen. Maatschappijbreed en conform het advies van de Gezondheidsraad.”