branchenieuws

CORONANIEUWS: Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten van start voor ondernemers

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Groen plantje met muntgeld

Alle ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis, kunnen vanaf woensdag 25 november een aanvraag doen voor de tegemoetkoming. Deze verbreding werd op 27 oktober aangekondigd als uitbreiding van het derde steunpakket.

Extra overheidssteun

De regeling staat nu open voor alle sectoren en is aangevuld met een eenmalige subsidie voor verplicht gesloten eet- en drinkgelegenheden voor de gemaakte voorraad- en aanpassingskosten. Bedrijven kunnen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de berekende vaste lasten en het omzetverlies een tegemoetkoming voor hun vaste lasten van oktober tot en met december krijgen tot een maximum van 90.000 euro. De eenmalige subsidie voor voorraad- en aanpassingskosten voor eet-en drinkgelegenheden bedraagt gemiddeld € 2500.

De vergoeding staat open voor alle sectoren, dus ook voor ondernemers die indirect door de coronabeperkingen worden getroffen, zoals bijvoorbeeld toeleveranciers. Het betreft een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen.

Ondernemers kunnen vanaf woensdag 25 november hier terecht om de vergoeding aan te vragen.