branchenieuws

Vels Transport en A Booth gaan samen voor CO2 neutraal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
elektrisch transport a-booth 2 jaarbeurs

Vrachttransport is vaak de belangrijkste oorzaak van uitstoot bij standbouwers. Daar komt bij dat binnenstedelijke locaties binnen enkele jaren niet meer zijn te beleveren met dieseltransport. Dus zoeken bedrijven naar duurzamere alternatieven.

A-Booth, een standbouwbedrijf dat is gespecialiseerd in modulaire systemen voor o.a. beurzen, werkt al tijden samen met Vels Transport voor het transport naar hun opdrachtgevers. Afgelopen week hebben zij de eerste elektrische rit achter de rug en dat smaakt naar meer. “Wij hebben de doelstelling om in 2026 onze CO2-uitstoot met 50% te verminderen en in 2030 tot nul terug te brengen”, aldus Chris van Dam, directielid bij A-Booth.

“Om de vrachtwagen optimaal in te kunnen zetten zou het enorm helpen als de chauffeur op locatie kunt snelladen. Zolang dat niet het geval is zul je wel moeten nadenken over je bereik en je laadpunten. ’s Nachts aan de zaak duurt het 8 uur om volledig te laden. Bij een snellader kunnen we 80% opladen in een uur”. Helaas is de aanschafprijs van een elektrische vrachtwagen nog twee keer zo duur als een diesel vrachtwagen. De overheid heeft een beperkte subsidie beschikbaar gesteld, dus A-Booth hoopt daarvoor ingeloot te worden zodat ze nog sneller kunnen verduurzamen.