branchenieuws

Uitkomst gesprek tussen evenementenbranche en overheid

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Vrouw ingepakt met geel tape met stop erop en een bord met coronavirus

Bij het gesprek waren de demissionaire ministers Ferd Grapperhaus (Justitie), Hugo de Jonge (Volksgezondheid), Ingrid van Engelshoven (Cultuur) en Stef Blok (Economische Zaken) aanwezig. Namens de evenementenbranche waren Unmute Us, Eventplatform (zakelijke evenementensector) en de Alliantie van Evenementenbouwers (publieke evenementensector) aanwezig.

Daarin is nadrukkelijk stilgestaan bij onze teleurstelling dat de Fieldlab resultaten niet worden toegepast en het feit dat de samenwerking tussen onze sector en de overheid op een dieptepunt zit. Het uitblijven van een reactie op de diverse acties en het feit dat we nu pas aan tafel zitten staat in een schril contrast met onze eerdere positieve ervaringen. Vanuit de overheid is er beterschap beloofd.

Het kabinet wil zich aan haar route houden. Wat betekent dat versoepelingen zoals eerder aangekondigd in principe nog steeds op de planning staan. Echter is het OMT-advies leidend. De laatste keer dat hier van af wordt geweken ging het namelijk snel mis in de diverse nachtclubs en festivals. De behoefte om van de koers van het OMT af te wijken is daarmee minimaal bij het kabinet.

Het OMT komt niet eerder dan 10 september weer bij elkaar dus in ieder geval tot die tijd zal er weinig nieuws zijn. Wij leveren in de tussentijd samen met de TU-Delft nieuwe onderzoeksresultaten aan, naar de Delta-variant en de verspreidingsrisico’s op evenementen. Hopelijk ziet het OMT daarin aanleiding om een en ander te versoepelen.

Steunpakketten

Alle steunpakketten die bedrijven in onze industrie ontvangen lopen in principe op 30 september af. Ondanks de maatregelen die dan mogelijk nog gelden. De impact op de toeleveranciers in onze industrie is niet te overzien als dat inderdaad gebeurt.

Gisteren is de toezegging gedaan om in ieder geval weer met de genoemde partijen in gesprek te gaan om te kijken of er toch nog aanvullende steun kan komen voor dit najaar. Deze gesprekken vinden plaats na 14 september. Dit geeft ons echter niet de zekerheid dat er ook daadwerkelijk nog aanvullende steun komt.

Persconferentie

De persconferentie die gepland stond op 17 september a.s. is verplaatst naar 14 september. Omdat er wat juridische zaken geregeld moeten worden betekent dit ook dat mogelijke versoepelingen niet eerder dan 25 of 27 september in zullen gaan. En dus niet op 20 september.