branchenieuws

Tourism Group International heropent spectaculaire attractie in de Noorderkerk

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Van Gogh & Rembrant in Amsterdam

Na een onderbreking van 8 maanden gaat op vrijdag 3 mei 2024 de 360 graden tentoonstelling over twee grote Nederlandse kunstenaars Vincent van Gogh & Rembrandt in Amsterdam weer open.

De spectaculaire voorstelling Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam, gaat met deze nieuwe naam verder nadat zijn voorganger in juli 2023 de deuren moest sluiten toen tijdens een zware zomerstorm de bliksem insloeg in de toren van de monumentale Noorderkerk en zware schade toebracht aan de elektrische installaties.

Van Gogh & Rembrandt in Amsterdam is een unieke immersive son-et-lumière ervaring, en de eerste die op deze grote schaal binnen in een rijksmonument te zien is. Met behulp van 34 zorgvuldig ingestelde state of the art projectoren komen de schilderijen van de twee wereldberoemde Hollandse Meesters op de muren en hoge gewelven in de Noorderkerk tot leven.

Tijdens de 40-minuten durende voorstelling leest Vincent van Gogh voor uit de vele brieven aan zijn broer Theo en vertelt hij over zijn immense bewondering voor Rembrandt en zijn verlangen om net zo goed te kunnen schilderen als zijn voorbeeld. Een prachtig, persoonlijk verhaal van iemand die nooit zou weten dat hij na zijn dood de misschien wel bekendste schilder aller tijden zou worden.