branchenieuws

Tentoonstelling Prikkel bij Buitenplaats Doornburgh vraagt aandacht voor neurodiversiteit en prikkelverwerking

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Buitenzijde Hoofdhuis Buitenplaats Doornburgh

Tentoonstelling Prikkel is een zintuiglijke tentoonstelling die aandacht vraagt voor neurodiversiteit en prikkelverwerking. De tentoonstelling is van 6 oktober t/m 7 januari te zien bij Buitenplaats Doornburgh.

Beeldend kunstenaars, wetenschappers, zorgprofessionals en theatermakers onderzochten vragen als: “Waarom kampen zoveel mensen met burn-outklachten?”, “Hoe worden prikkels verwerkt door ons brein en ons lichaam?” en “Wat kunnen wij hierover leren van neurodivergente mensen, met bijvoorbeeld autisme of AD(H)D?”.
De uitkomsten vind je terug in deze zintuiglijke tentoonstelling – vol kunstwerken, video- en lichtinstallaties en een interactief lab – die oproept tot meer aandacht en ruimte voor neurodiversiteit in al haar vormen. Meer informatie en tickets vind je hier: buitenplaatsdoornburgh.nl/prikkel.

Rondom Prikkel worden er verschillende verdiepende programma’s en activiteiten aangeboden. De initiatiefnemers ontwikkelden de Prikkelpodcast, die vanaf eind september te beluisteren is, bezoekers kunnen aanschuiven bij de semi-interactieve lezingenserie Prikkeltalks, tijdens Walk & Talks leidt een kunstenaar het publiek rond door de tentoonstelling en voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs werd een verdiepend lesprogramma ontwikkeld.