branchenieuws

CORONANIEUWS: Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen doen praktijktoets in aanloop naar pilot evenementen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
paspop en man met mondkapje

Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen hebben afgelopen week een praktijktoets uitgevoerd om digitale Covid-19 testuitslagen uit te geven en te verifiëren op echtheid. De digitale Covid-19 testuitslagen kunnen in de toekomst worden ingezet bij de toegangscontrole van evenementen.

Stapje dichterbij live

Hiermee kunnen evenementen worden georganiseerd waarbij bijvoorbeeld de 1,5 meter regel kan worden losgelaten, omdat alle bezoekers vlak voor het evenement negatief hebben getest op Covid-19. Tijdens de pilot evenementen in januari 2021 willen Fieldlab Evenementen en uNLock deze oplossing in gaan zetten.

De ontwikkelde oplossing maakt het mogelijk om een Covid-19 testuitslag te koppelen aan de identiteit van een persoon. Deze gegevens bewaart deze persoon in een persoonlijke datakluis op zijn telefoon. Vervolgens kan de testuitslag met gekoppelde identiteit eenvoudig getoond worden bij de toegangscontrole van het evenement.

De op 14 december aangekondigde lockdown, heeft geen invloed op de eerdergenoemde pilot events van Fieldlab Evenementen. Het kabinet heeft besloten de oorspronkelijke planning, om medio januari 2021 met de fieldlabs te starten, te handhaven.