branchenieuws

CORONANIEUWS: Nieuw steunpakket voor de culturele sector

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Muntgeld opgestapeld - Unsplash -Ibrahim Rifath

Dit steunpakket is bedoeld voor makers en artiesten in de culturele sector, zodat er mooie tentoonstellingen, films en voorstellingen gemaakt kunnen worden.

Een belangrijke sector

Juist in deze crisistijd is de culturele en creatieve sector onmisbaar. Dat stelt Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder dit jaar stelde de minister al een pakket samen ter waarde van driehonderd miljoen euro. Dat geld was vooral bedoeld om culturele instellingen overeind te houden. Het nieuwe steunpakket is bedoeld om de inhoud van de culturele sector te behouden.

In een Kamerbrief maakt Van Engelshoven inzichtelijk hoe het geld ingezet zal worden. Voor de NPO wordt tien miljoen euro extra uitgetrokken, zodat zij extra zendtijd kunnen creëren voor de culturele sector. Een substantieel deel van het steunpakket, 150 miljoen euro, wordt verdeeld onder Nederlandse gemeenten om lokale culturele instellingen te ondersteunen. Dat bedrag komt bovenop de 68 miljoen euro die gemeenten al kregen om bibliotheken, muziekscholen en filmhuizen overeind te houden.