branchenieuws

Minister stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor innovatielabs

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Dance Valley Iemand die aan het crowdsurfen is tijdens een festival in een tent

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor verschillende Innovatielabs. Doel is om de sector een kans te geven te experimenteren met nieuwe werkwijzen en verdienmodellen om zo de sector ook op de langere termijn meer wendbaar en weerbaar te worden na COVID-19.

Het bedrag is vrijgemaakt op advies van de Raad voor Cultuur. Door middel van open calls voor projecten wordt dit bedrag beschikbaar gemaakt voor projecten van makers en instellingen en voor implementatie van de resultaten in stedelijke cultuurregio’s. In totaal zullen er drie innovatielabs opgezet voor de culturele en creatieve sector. Ieder lab krijgt zijn eigen thema: digitalisering, ruimtelijk ontwerp en productdifferentiatie.

Eind september 2021 wordt er voor elk lab een open oproep opengesteld waarvoor projectvoorstellen door de brede culturele en creatieve sector kunnen worden ingediend, met een sluitingsdatum begin november. In december 2021 zullen onafhankelijke adviescommissies naar verwachting per innovatielab 3 tot 6 voorstellen selecteren.

Op 2 september organiseren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL een online informatiebijeenkomst met het doel om de innovatielabs bij makers en instellingen te introduceren. De online bijeenkomst vindt plaats van 12:00 uur tot 13:45 uur. Aanmelden kan hier.

Beeld: Dance Valley