branchenieuws

Logistieke organisatie CSO Tweede Kamerverkiezingen door IINII

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
IINII Tweede Kamerverkiezingen CSO

Evenementenbureau IINII stort zich op de verkiezingsmarkt. De komende weken levert het evenementenbureau een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

Bij wijze van proef wordt het tellen van de stemmen dit jaar in een aantal gemeenten over twee ronden verdeeld. Daar tellen de stembureaus op 17 maart, na het sluiten van de stembussen, alle stemmen per partij. Dit bepaalt de voorlopige stemuitslag.

De dag erna vindt een tweede telling op kandidaatsniveau plaats, die voor de inwoners vrij toegankelijk is. Deze zogenoemde centrale stemopneming (CSO) bepaalt de definitieve uitslag per stembureau. Een verantwoordelijke klus, die in deze tijden met extra veel protocollen gepaard gaat.

Evenementenbureau IINII heeft hiermee in 2019 al ervaring opgedaan tijdens de Europese, Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen in Rotterdam. Voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen hebben, naast de havenstad, ook Amsterdam en Utrecht de logistieke organisatie van de CSO aan IINII toevertrouwd.

Beeld: IINII