branchenieuws

Kabinet stopt na september met steunpakketten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
mondkapjes met euromunten - steunpakketten overheid

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen.

Bepaalde sectoren wel ‘verlenging’

Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd.

De beperkende maatregelen zijn grotendeels opgeheven, de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag, zo stelt het kabinet. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten. In totaal is ruim tachtig miljard euro aan uitgaven voorzien, sinds de invoering van de eerste steunpakketten in maart 2020.

Het kabinet erkent wel dat de situatie voor sommige groepen de komende tijd nog moeilijk is en dat er bedrijven zijn die te maken hebben met “een veranderde wereld” ten opzichte van begin 2020. Daarom blijft in het vierde kwartaal een aantal ondersteunende regelingen van kracht, onder andere voor de ‘congressector’.

Er is morgen, 2 september, een overleg tussen de overheid en de evenementenbranche, waaruit hopelijk meer duidelijk wordt over die steunmaatregelen.

Bron