branchenieuws

Imagine Beyond thema van 11e editie Amsterdam Light Festival

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Amsterdam Light Festival kunstwerken 2022

Van 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 vindt voor de elfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Het evenement is een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. Thema van de elfde editie met twintig inspirerende kunstwerken is Imagine Beyond.

De twintig speciaal geselecteerde werken zijn van twaalf Nederlandse en acht internationale kunstenaars uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Taiwan en de Verenigde Staten. Speciaal dit jaar is dat diverse werken ook overdag met zonlicht zijn te bewonderen en dat een aantal kunstwerken monumenten met elkaar verbindt.

De lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Dagelijks zijn de lichten aan van 17.00 tot 23.00 uur en op Oudejaarsavond tot 20.00 uur. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn te bestellen via de website van het festival. Met een audiotour op de rondvaartboot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het thema Imagine Beyond en het verhaal van de kracht van verbeelding.