branchenieuws

ID&T Groep zet kort geding tegen de overheid voort

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Rechtbank hamer

Nu de overheid niet voor 1 augustus duidelijkheid zal scheppen over evenementen zonder overnachting voelen de organisatie en haar mede-eisers zich genoodzaakt het kort geding voort te zetten.

Volgend op het gesprek over een duurzame toekomst voor de evenementenbranche dat op dinsdag 20 juli plaatsvond tussen de staat en onder andere de ID&T Groep, de Alliantie van Evenementenbouwers en Fieldlab Evenementen op voorstel van minister De Jonge, heeft de overheid vandaag naar buiten gebracht dat meerdaagse evenementen met camping tot 1 september niet zijn toegestaan.

De sector blijft echter achter met grote onduidelijkheid ten aanzien van het wel of niet doorgaan van evenementen zonder overnachting. Ondanks dat in eerdere gesprekken met afgevaardigden van de overheid is aangegeven dat zo spoedig mogelijk een besluit over evenementen zonder overnachting noodzakelijk is, heeft het kabinet vandaag aangekondigd hier pas op 13 augustus uitsluitsel over te geven. Dit brengt onverantwoord grote risico’s met zich mee, de organisatie van evenementen die in augustus plaatsvinden bevinden zich in een dusdanig kritische eindfase dat elke dag telt. Nu het kabinet aangeeft hierover pas 13 augustus duidelijkheid te zullen geven, voelt de ID&T Groep geen andere optie het kort geding voort te zetten om een sneller besluit af te dwingen. De rechtbank is gevraagd op kortst mogelijke termijn een zitting te plannen.