branchenieuws

CORONANIEUWS: Honderden miljoenen euro's extra voor horeca en cultuur

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Leeg restaurant

De coalitie trekt honderden miljoenen extra uit voor bedrijven die door de coronacrisis een zeer groot omzetverlies lijden, zoals in de horeca.

Meer overheidssteun

Het is de bedoeling dat er een extra tegemoetkoming komt voor bedrijven die meer dan 70 procent minder omzet hebben dan eerder. Zij kunnen 85 procent van hun vaste lasten terugkrijgen. Tot nu gold alleen de regeling dat alle bedrijven die meer dan 30 procent omzetverlies hebben maximaal 50 procent van dat verlies gecompenseerd krijgen. Het geld is bedoeld voor het betalen van de huur en de energierekening. Verder kunnen de betrokken bedrijven nog steeds een beroep blijven doen op de NOW-regeling voor loonsteun. Oorspronkelijk zouden financiële steunregelingen zoals de NOW per 1 januari worden versoberd, maar dat plan gaat van tafel. Volgens Haagse bronnen zou versobering nu ongepast zijn.

In de praktijk zullen vooral de horeca, de culturele sector en de evenementenbranche van de verruiming profiteren. In een groot deel van die sectoren wordt op dit moment nauwelijks iets verdiend.

Wil je hier meer over lezen? Het hele artikel vind je hier.