branchenieuws

Het Eurovisie Songfestival gaat sowieso door in Rotterdam Ahoy

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Led beeld met tekst

Het Eurovisie Songfestival gaat door en de organisatie streeft naar de hoogst haalbare editie. Op 18, 20 en 22 mei 2021 vinden de halve finales en de finale plaats.

Songfestivaleditie op anderhalve meter

‘’Onze ambitie is scenario B: een Songfestivaleditie op anderhalve meter, met scherpe coronamaatregelen. Op deze manier hopen wij dat alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden. Of er publiek aanwezig kan zijn bij de shows wordt op een later moment besloten. De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen staan hierbij uiteraard voorop’’, aldus Sietse Bakker, uitvoerend producent van de Nederlandse Songfestival-organisatie. Om de gezondheid en veiligheid te kunnen garanderen, is er een uitgebreid veiligheids- en gezondheidsplan ontwikkeld. Ook is er een speciaal coronaprotocol opgesteld.

Een definitieve beslissing over het publiek, stelt de organisatie uit tot uiterlijk medio april. ‘’Laten we hopen dat dit Songfestival, dat anders zal zijn dan alle 64 voorgaande festivals, mooie nieuwe kansen biedt voor partners en ondernemers in de stad’’, aldus Songfestivalwethouder Said Kasmi, Gemeente Rotterdam.