branchenieuws

Groningen Congresalliantie zet volop in op aantrekken van congressen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Sebastiaan Rodenhuis Fotografie - Groningen Congresalliantie zet volop in op aantrekken van congressen.

Groningen op de kaart zetten als de perfecte stad en regio voor het organiseren van kenniscongressen; dat is waar Groningen Congresalliantie de komende jaren op in gaat zetten. Op donderdag 16 juni werden de stakeholders bijgepraat tijdens een congres in het Forum in Groningen stad.

Voordat de coronapandemie uitbrak, organiseerde Groningen gemiddeld 75 congressen per jaar. Bij de Groningen Congresalliantie (GCA) zijn onder andere Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Groningen Conventions en Groningen Congres Bureau aangesloten.

“Groningen blinkt uit in belangrijke transitiethema’s”, vertelt Willem de Kok, directeur van MartiniPlaza en voorzitter van GCA. “Zo is Groningen een belangrijke aanjager van hernieuwbare energie. We zijn zelfs Europees koploper op het gebied van groene waterstof. Ook op het gebied van gezondheidzorg lopen we voorop. De aanwezigheid van Nederlands grootste biodatabank Lifelines en één van de grootste Europese chemielabs voor medicijnontwikkeling onderstrepen dit. Daarnaast wordt er volop onderzoek gedaan naar circulaire voedseleconomie.”