branchenieuws

Fieldlab-hoofdonderzoeker Andreas Voss: ‘Test ook gevaccineerde festivalbezoekers’

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Medewerker GGD met coronatest Juridisch advies events

Ook volledige gevaccineerde festivalbezoekers zouden zich moeten laten testen alvorens zij het terrein betreden. Dat is het advies van Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdonderzoeker van de Fieldlab-evenementen.

Het testen van gevaccineerden zou volgens Voss een van de maatregelen kunnen zijn om massale corona-uitbraken te voorkomen in het uitgaansleven. “Want ook al worden gevaccineerden nauwelijks ziek van het virus en is de kans zeer veel kleiner dat ze besmet raken, ze kunnen wel besmet zijn en het virus doorgeven.”

De explosieve toename van het aantal coronabesmettingen vond de afgelopen weken plaats in de horeca en tijdens festivals. Zo raakten tijdens het tweedaagse technofestival Verknipt in Utrecht begin juli zo’n 1.100 personen besmet. 80% van de bezoekers was niet volledig gevaccineerd en had een toegangs(snel)test moeten doen.

De hoogleraar benadrukt dat deze maatregel niet noodzakelijk is ‘controleerbare’ situaties, waarbij de anderhalvemeterregel kan worden gehandhaafd. Personen die volledig gevaccineerd zijn, zijn in die gevallen afdoende beschermd.

Bron