branchenieuws

Evenementenbranche eist duidelijkheid en extra steun

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
triple f security - 10 triple f security - 11 - festival - beveiliging

De evenementenbranche heeft de afgelopen dagen bijna anderhalf jaar aan gedegen onderzoek, inzet en voorbereiding om weer veilig en verantwoord evenementen te kunnen organiseren voor hun ogen zien verdampen.

Met verbazing over de volstrekte willekeur van het kabinet en gevoelens die laveren tussen boosheid en verdriet over het oneerlijk en argumentloos overheidsbeleid, pleiten de VVEM en de VNPF namens de steeds zwaarder getroffen branche voor duidelijkheid en financiële steun.

Het is juist onze branche geweest – de enige branche zelfs in Nederland – die de afgelopen maanden in samenwerking met wetenschap en ministeries actief heeft gezocht naar oplossingen. De Fieldlab Evenementen hebben bewezen dat evenementen – zelfs bij een zeer ernstig risiconiveau – met de juiste maatregelen en strakke naleving daarvan veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden.

Het programma, met 129.000 bezoekers en 103 mogelijke besmettingen terwijl het risiconiveau in Nederland op dat moment zeer ernstig was en de ziekenhuizen vol lagen, was het meest uitgebreide onderzoek in de wereld en werd geprezen door alle bewindslieden. De VVEM en de VNPF zijn van mening dat het afgelasten van activiteiten op (te) korte termijn een schadevergoeding- dan wel zorgplicht met zich meebrengt.

Lees alle informatie op de website van VVEM.

Foto: Triple F security