branchenieuws

Beeld & Geluid gaat voor een beter klimaat met Greenbookings

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Fabian van Beek van Greenbookings overhandigt certificaat aan Jessie Schaduw van Beeld & Geluid

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Beeld & Geluid draagt haar steentje bij om dit probleem zoveel mogelijk terug te dringen door gebruik te maken van Greenbookings.

De stichting Greenbookings wil de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren. Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag per evenement of vergadering. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen te planten.

“Duurzaamheid en milieubewustheid zijn niet langer een keuze, maar een verantwoordelijkheid die we als individuen én organisaties moeten nemen. De samenwerking met Greenbookings weerspiegelt dit streven en wij hopen op deze manier bij te dragen aan een groenere evenementen- en vergaderbranche”, aldus Beeld & Geluid. Op naar het Beeld & Geluid bos!