branchenieuws

402 Automotive spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
402 automotive kort geding tegen de staat

De marktleider in automotive shows met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers op tal van Nederlandse evenementenlocaties als Circuit Zandvoort, Jaarbeurs Utrecht, Ahoy Rotterdam en het TT Circuit Assen ondervindt veel onduidelijkheid bij Nederlandse gemeentes en daarmee samenhangend grote onzekerheid over het wel of niet door kunnen laten gaan van autoshows vanaf medio september.

402 Automotive spant vanwege de ongelijkheid in evenementenvergunningen een kort geding tegen de staat aan. Van 18 september tot en met 31 oktober heeft 402 een zevental autoshows gepland staan. Vorig jaar zomer kon de American Sunday op het Circuit Zandvoort na de versoepelingen wel plaatsvinden volgens het zogenaamde “doorstroommodel”, een model op basis waarvan attractieparken en dierentuinen nu wel open kunnen. Op dit moment heeft het kabinet alle evenementen verboden, tenzij deze “zittend” plaatsvinden en met gebruik van Testen voor Toegang.

Dit houdt in, dat een American Sunday met slechts 5500 bezoekers dat op een bijzonder groot terrein (Circuit Zandvoort met ruim 10 m2 per bezoeker) plaatsvindt niet kon doorgaan, terwijl momenteel sportwedstrijden op dezelfde locatie wel door kunnen gaan met toegangstesten en maar liefst 2/3 van de tribunecapaciteit.