branchenieuws

26e editie Nederlandse Dansdagen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Danseres_26e editie_Nederlandse dansdagen

Van 29 september tot en met 5 oktober 2023 zijn de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Op deze dagen wordt het feest van de Nederlandse dans gevierd.

De Nederlandse Dansdagen brengen onder het motto ‘Dans met mij’ publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samen om dans te vieren. Dit jaar vieren ze 50 jaar hiphop en dit zal groots gevierd worden. Zoals in theaters, bijzondere locaties in Maastricht en vanaf online podia. Speciaal voor 50 jaar hiphop staan er bijzondere gerenommeerde en opkomende dansers uit de hiphop scene op het programma.

Vrijdagavond wordt het festival geopend met het Nederlandse Dansdagen Gala. Hierbij worden belangrijke dansprijzen uitgereikt. Tijdens deze avond zijn er optredens van oud-prijswinnaars, toonaangevende makers en verrassende gasten. Zaterdagavond staan er vijf topgezelschappen op één podium zoals Het Nationale Ballet, NDT en Scapino Ballet. Het programma is nog niet helemaal bekend gemaakt. De kaartverkoop voor het volledige programma start op 2 september 2023.

Beeld: Hugo Thomassen