Evenement organiseren

Evenement organiseren

Ga je een evenement organiseren en heb je geen idee waar je moet beginnen? Locatie, catering, DJ of toch een band? Nodigen we iedereen digitaal uit of oldskool met een schrijven? En hoe zullen we de gasten ontvangen; met of zonder gastdames- en heren. Zijn er genoeg parkeerplaatsen, is een garderobe nodig?

Boodschap tijdens event; directie of keynote?

Oh wacht! Misschien is het goed om er een boodschap aan te hangen nu we toch iedereen bij elkaar hebben… Laten we de directie aan het woord of kiezen we voor een doorgewinterde keynote die haar verhaal aan onze bedrijfsvisie koppelt?

Evenement organiseren; eerst even dit…

Het komt vaak voor dat je bij de organisatie van een event of bijeenkomst direct in de praktische uitvoering schiet, zoals hierboven. Ons advies is om daar eerst eens rustig ‘boven te hangen’ dan komen de ideeën vanzelf. Welk doel dient het event, voor wie wordt het georganiseerd en wat wil je daarna bereikt hebben? Andere zaken zoals budget en tijdsplanning zijn minstens even belangrijk. Zo begin je bij een jubileum idealiter máánden van tevoren en kan een groepsbijeenkomst of een productpresentatie zomaar in korte tijd geproduceerd moeten worden omdat je gewoonweg niet veel eerder aan de slag kon met de organisatie. Als je alles inzichtelijk hebt kan de fun part beginnen!

Al het leuks opslaan in Boards

Inderdaad, a lot to think about! Vooral zaken waar je niet meteen aan dacht toen je enthousiast zei dat jij de organisatie van het event op je zou nemen. Nu niet gedemotiveerd raken, we helpen je natuurlijk graag op weg met de leukste, meest inspirerende en vooral ook toepasbare tips en ideeën voor jouw evenement! Scroll of swipe lekker door de site en vind daar de fijnste adresjes (van locaties tot cateraars en artiesten) en lees al het moois wat de redactie gespot heeft (van koffiebreaks bij Stalbucks tot de LED-swing). En dat wat je aanspreekt gewoon even in je Board opslaan. Ook dat is een lifehacker waar we je graag aan helpen.

Rest ons je nu alleen nog veel plezier te wensen!