Congres checklist

Checklist congres organiseren macbook blanco vel

Ga je een congres organiseren. Mooi! Want een congres is een uitgelezen bijeenkomst om echt in contact te staan met je doelgroep; of dat nu leden, medewerkers of relaties zijn. Je hebt wel een idee voor de geschikte congreslocatie, het thema is al besloten en de eerste gesprekken met de cateraar en topsprekers worden gevoerd. Maar dan?! Hoe ziet het programma en de organisatie van het congres er verder uit? Daar heb je een checklist voor nodig… Simpelweg afvinken die hap; wanneer stuur je de uitnodigingen en wie is daar verantwoordelijk voor, wie verzorgt de aankleding, de garderobe, houdt het contact met de gastdames- en heren? Ja, er komt echt wel wat bij kijken, maar een checklist kan je overzicht bieden; het is de basis voor een goed georganiseerd congres.

Checklist: stap voor stap naar het congres

We kunnen je natuurlijk stap voor stap op weg helpen, maar weten ook dat je een dergelijke checklist op heel veel plekken kunt terugvinden. Wat je daar niet vindt zijn de écht inspirerende zaken, de hotspots, de keynotes die je zéker op het podium wilt, de ideeën om het congres strategisch in te zetten en de handige adresjes om alles te (laten) regelen.

Congres organiseren; wat is het doel?

Welk doel dient het congres, voor wie wordt het georganiseerd en wat wil je daarna bereikt hebben? Dat zijn vragen die je jezelf (en ‘the board’) aan het begin moet stellen. Andere zaken zoals budget en tijdsplanning zijn minstens even belangrijk. Als je alles inzichtelijk hebt kan de fun part beginnen! En laat je daarvoor precies op het juiste platform zijn!

Al het leuks opslaan in Boards

We helpen je natuurlijk graag op weg met de leukste, meest inspirerende en vooral ook toepasbare tips voor jouw congres! Scroll of swipe lekker door de site en vind daar de fijnste adresjes (van congreslocaties tot cateraars en sprekers) en lees al het moois wat de redactie gespot heeft. En dat wat je aanspreekt gewoon even in je Board opslaan. Ook dat is een lifehacker waar we je graag aan helpen.

Rest ons je nu alleen nog veel plezier te wensen (en de checklist voor jouw congres bij de hand te houden, evenals deze site ;)!

Fotocredits:  J. Kelly Brito (via Unsplash)