Food & Drinks

Catering op topsnelheid bij de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Hoe Vermaat Events de Dutch Grand Prix tot een culinaire belevenis maakt

Van bitterballen tijdens de race tot walking dinner met gerechten van sterrenchef Joris Bijdendijk: tijdens de Dutch Grand Prix laat Vermaat Events zien hoe je op alle niveaus topkwaliteit neerzet. Sales Manager Joy Ophorst van Vermaat Events, geeft ons een kijkje achter de schermen van één van de meest indrukwekkende hospitality-operaties van Nederland. “We verzorgen álle 18 VIP-lounges, van ontbijt tot borrel. Logistiek is dat een flinke operatie, precies waar onze kracht ligt.”

Een event op deze grootte cateren is topsport. “Het zou zomaar kunnen dat wij meer rondjes draaien dan de coureurs zelf!” vertelt Joy lachend.

Vele jaren betrokken bij Dutch Grand Prix

Sinds de terugkeer van de Dutch Grand Prix naar Nederland is Vermaat Events betrokken. Dat betekent dat zij al vijf edities verantwoordelijk zijn voor de VIP-hospitality: van de koninklijke ontvangst tot de informele lounges. Joy vertelt: “We zijn vanaf het begin geselecteerd als leverancier. ” Het resultaat: Vermaat Events is inmiddels hét gezicht achter de culinaire ervaring die zakelijke bezoekers en partners ieder jaar opnieuw bijblijft.  

2b - Vermaat - staff - Floris Heuer ©Floris Heuer
2a - Vermaat - staff - Floris Heuer ©Floris Heuer
2c - Vermaat - staff - Floris Heuer ©Floris Heuer

18 VIP-lounges vol verrukkelijke gerechten

De kracht van Vermaat Events tijdens de Dutch Grand Prix zit in de enorme variatie en consistentie. “In de Race Home draait het om een biertje en een goede burger, terwijl in de high-end lounges alles draait om verfijning,” legt Joy uit. Dit jaar werkte Vermaat Events samen met sterrenchef Joris Bijdendijk (RIJKS®), die exclusieve gerechten presenteerde. Maar ook het eigen keukenteam zorgde voor verfijnde ontbijtjes, borrels en walking dinners. “In welke lounge je ook zit, de culinaire beleving moet kloppen. Voor iedere gast moet het een echte ervaring zijn.”

3c - Vermaat - food - DGP_3568_JD ©Jelle Draper
3b - Vermaat - food - DGP_2685_JD ©Jelle Draper
3a - Vermaat - food - DGP_2781_JD ©Jelle Draper

Logistiek achter de schermen

De échte uitdaging ligt buiten het zicht van de gasten. “Bevoorraden mag alleen ’s nachts. Vanaf acht uur ’s ochtends mag er geen vrachtwagen meer het terrein op,” vertelt Joy. “Dat betekent dat onze logistieke teams 24/7 bezig zijn om alles draaiende te houden. Van voorraad aanvullen tot vuile borden ophalen.” Een race tegen de klok? Niets is minder waar. Cruciaal hierin zijn productieleider Sander Verbeek en de twee hoofdchefs René en Chris en alle andere collega’s van logistiek, keuken, sales etc., die al maanden vooraf de operatie minutieus plannen. Het resultaat is een hospitality-machine die feilloos draait tijdens het grootste sportevenement van Nederland. 

Fun facts: op de eventdagen worden er wel 54.000 glazen wijn en champagne geschonken, en maarliefst 155.000 glazen bier. Er worden 20.000 hamburgers geserveerd en 35.000 porties friet.

4b - Vermaat - staff - DGP_3358_JD

Evalueren, verbeteren en de blik naar de toekomst

Na ieder evenement volgt een uitgebreide evaluatie. Party managers leveren feedback, die vervolgens samen met sales, operatie en keuken wordt besproken. “Daarna volgt ook nog de evaluatie met onze opdrachtgever,” legt Joy uit. “Zo kunnen we ieder jaar verbeteren. Soms moet je zelfs tijdens het weekend al schakelen. Als er onverwacht regen valt en iedereen naar binnen stroomt, dan moet je direct aanpassingen doen.” Het is precies díe flexibiliteit die voor zo’n sportevent nodig is. 

Trots is er vooral op de complimenten van gasten en opdrachtgevers na afloop. Joy: “De Grand Prix is natuurlijk echt on-Nederlands qua schaal, maar ook evenementen als de KLM Open of de Solheim Cup krijgen dezelfde aandacht. Dat maakt ons werk zo mooi.”

Groot event of intiem diner, en op zoek naar een culinair partner? Check wat Vermaat Events voor jou kan betekenen.

En wil je kijken naar de Hospitality-mogelijkheden bij de Grand Prix van 2026? Het gaat hard, maar er zijn nog enkele pakketten beschikbaar, dus kijk snel!

Vermaat - serveren bites | fotograaf Jelle Draper

Beeld: Floris Heuer, Jelle Draper, Nick Meulenbroek (headerbeeld)