Marketing & Communicatie Manager bij effectgroep*

 • Utrecht
 • Fulltime, Parttime
 • solliciteren voor: 22-11-2021

We zijn hét creatieve marketing- en communicatie(advies)bureau uit Utrecht. Met een mooie club effectmakers maken we communicatie-oplossingen waar opdrachtgevers écht wat aan hebben. Echt, écht.

We ontwikkelen strategie, geven advies, bedenken campagnes, zetten merken (opnieuw) op de kaart, organiseren online- en live events en activaties en maken merken (online) zichtbaar en relevant. En verder doen we…, alles wat daar tussenin zit:-).
 Inderdaad, we zijn een one-stop bureau. Wat we bedenken maken we ook: live, digitaal en crossmediaal. Kortom: we bedenken en maken alles voor een merk.

We groeien hard en hebben echt mooie ambities. En daarom zoeken we nieuwe collega’s die zin hebben in een toffe baan!

Bekijk onze website voor meer info en recent werk. Wij zijn gehuisvest in het mooie gebouw ‘Life’ in Utrecht (aan de A12 / A2, Papendorp). Hier houden we alvast een plekje (aan de pingpongtafel ) voor je vrij!

Heb je verstand van én gevoel voor marketing en communicatie? Weet jij hoe je strategie en concepten doorvertaalt naar campagnes, content en (online) communicatiemiddelen? Krijg je energie van werken met deadlines voor diverse opdrachtgevers? Dan is deze uitdagende job écht iets voor jou! Wij zoeken een proactieve, enthousiaste effectmaker die er voor zorgt dat marketing- en communicatieprojecten voor onze klanten tot echt resultaat leiden. Echt écht.

Vacature effectgroep - teamfoto

Wat ga je doen?

Je bent de spin in het web, de yin van onze yang, de Robin van onze Batman. Dé belangrijke schakel tussen opdrachtgever, ons creatief team en externe specialisten.

Content en campagnes
Je bent een echte adviseur. Je maakt de doorvertaling van klantstrategie naar creatieve concept met bijbehorende content, in nauwe samenwerking met de Account Director en ons creatief team. Je weet uit ervaring hoe een effectieve (marketing)campagne tot stand komt en begeleidt dit proces op zo’n manier dat iedereen vol enthousiasme aangehaakt blijft. Je denkt vanuit de doelgroep en maakt campagnes waarbij de doelstellingen van de opdrachtgever gerealiseerd worden én die aansluiten bij de behoefte van de doelgroep. Vervolgens zorg je ervoor dat alle communicatiemiddelen ontwikkeld worden, in samenspel met o.a. designers, producers, mediabureaus, copywriters en videomakers. Vanuit inhoud en met kennis denk en kijk je over de schouders van je collega’s mee, omdat je weet wat je wilt en wat jouw opdrachtgever nodig heeft.

Resultaat
Samen met het campagneteam zorg je dat deadlines behaald worden en houd je de regie over het project. Je weet collega’s en externe partners te motiveren om hun beste bijdrage aan jouw project te leveren. Het resultaat van de opdrachtgever houd je continu voor ogen. Je stuurt bij waar nodig en evalueert (tussentijds) de resultaten. Zo zorg je voor een perfect eindresultaat, voor opdrachtgever, effectgroep* en jezelf.

Een mooie blend aan projecten
Je werkt aan marketing- en communicatie projecten voor bedrijven, merken en non-profit: van arbeidsmarkt-  tot awareness campagne en van leadgeneratie tot social media campagne. Het ene project loopt een week, het andere project een aantal maanden. De ene keer een interne doelgroep (internal branding), de andere keer resellers of consumenten.

Teamwork
Je werkt per project in een team met een account director en strateeg en/of creative en afhankelijk van de omvang van de campagne met een projectteam. Vanuit ieder z’n kracht werken jullie aan waardevolle oplossingen voor de communicatie-uitdagingen van opdrachtgevers. Waar nodig help je collega’s, spring je bij en ben je soms vliegende keep bij andere projecten.

Ben jij klaar voor jouw volgende stap bij een creative agency?

effectgroep vacature event manager

Wie ben jij?

Je bent een échte marketing- en communicatieprofessional met stevige projectmanagement skills. Je communiceert makkelijk, hebt een duidelijke visie en bent in staat opdrachtgevers te adviseren. Je zet eenvoudig een campagneplan op papier inclusief uitgewerkt mediaplan en hebt oog voor copy & design.

Je bent positief, enthousiast en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt met hoofd, hart en handen en bent een aanpakker.  Je hoeft geen allemansvriend te zijn, maar kan wel goed overweg met verschillende opdrachtgevers, collega’s en externen.

Je bent toe aan je volgende uitdaging bij een ambitieus en snel groeiende agency. Oh ja: je hebt veel affiniteit met digitale en videoprojecten.

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een marketing- en/of communicatiefunctie;
 • Bureau ervaring én het zelfstandig opzetten van campagnes is écht een pre;
 • Je hebt projectmanagement skills en kunt dat ook aantonen op basis van relevante werkervaring;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar. Eventueel is 40 uur mogelijk;
 • Je hebt een afgeronde, relevante HBO-opleiding en het is een pré als je aanvullende opleidingen en/of trainingen hebt gevolgd op het gebied van marketing en/of communicatie.
effectgroep online events organiseren

Wat bieden wij?

Van ons mag je natuurlijk ook het een en ander verwachten. Je werkt in een enthousiast en creatief team, op een geweldige locatie in Utrecht. Je zal regelmatig op kantoor zijn vanwege de creatieve projecten en het samenwerken met collega’s, maar thuiswerken is ook mogelijk.

Je krijgt alle ruimte om zelfstandig te werken en jezelf te ontwikkelen én je collega’s staan klaar om je te helpen. En verder natuurlijk:

 • Een uitdagende baan bij een groeiende agency
 • Marktconform salaris afhankelijk van leeftijd, relevante werkervaring en profiel
 • Een werkgever die jouw persoonlijke ontwikkeling en groei volop stimuleert
 • Laptop (MacBook) van de zaak
 • Mobiele telefoonvergoeding
 • Pensioenregeling of pensioencompensatie

Klinkt goed, nietwaar? Solliciteer dan voor maandag 22 november 2021.
We vragen je om bij je online sollicitatie je CV en motivatie én aantoonbaar werk (je portfolio met reeds ontwikkelde campagnes) toe te sturen.

Mocht je vragen hebben over de vacature, neem dan contact op met Sandra Pieterse, zij is bereikbaar via hr@effectgroep.nl of 030 – 41 00 791.

Wil je meer weten over effectgroep? Bekijk dan onze website!

Solliciteren?

Solliciteer nu
Job info
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Uur per week 32
 • Plaatsingsdatum 26-10-2021
 • Solliciteren voor 22-11-2021

Solliciteer nu
Werkgever
Logo effectgroep*

effectgroep*
Van Deventerlaan 31-51
3528 AG Utrecht
www.effectgroep.nl

Contact

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Sandra Pieterse
030 - 41 00 791
hr@effectgroep.nl