event
inspiration

Communicatie en beleving als belangrijkste drijfveren in ‘real life game’

Speel samen met collega’s de hoofdrol in een onvergetelijke theaterproductie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bas Veldkamp
Tracing Thomas theatregaming

Waar draait het om bij conceptuele events; gasten onderdompelen in een verhaal. Dit principe is volledig doorgevoerd in Tracing Thomas, de grootste ‘immersive theatre productie’ in Nederland. Vanaf eind april 2019 kan je onderdeel worden van een 2,5 uur durende interactieve theatrale experience op de unieke erfgoedlocatie Fort 1881. Een sensationele cross-over tussen real life gaming en locatietheater. Uiteraard geschikt voor particulieren, maar extra interessant voor organisaties!

Want in de zoektocht naar Thomas, die op mysterieuze wijze is verdwenen, moeten bezoekers als ware rechercheurs het hele fort uitkammen op zoek naar bewijsmateriaal en getuigen. Omdat geen lineair verhaal wordt gevolgd, maar gasten echt zelf het hele fort verkennen, is goede communicatie en samenwerking extreem belangrijk om het mysterie te ontrafelen.

De hiërarchie in een organisatie wordt totaal onbelangrijk

Zodra de eerste stap over de drempel van het fort is gezet, doen functies binnen een organisatie er niet meer toe. Iedereen is vanaf dat moment rechercheur en wordt in groepen van twintig tot dertig personen bij elkaar geplaatst in één van de mysterieuze ruimtes om zich op te maken voor de briefing. Luister goed, want daarna betreed je in kleinere teams van twee à drie personen de ondergrondse wereld vol donkere gangen door een labyrint van geheimzinnige kamers. Ieder team beslist zelf hoe hij zich begeeft binnen deze ‘open wereld’ waar verhaallijnen van de achttien acteurs door elkaar heen lopen en je dus echt op elkaar moet vertrouwen om alle informatie te vergaren. Zo beleeft iedereen zijn of haar eigen verhaal in dit theaterspel. In de korte momenten waarop de groep bij elkaar komt zijn de juiste communicatietechnieken cruciaal. Alleen dan wordt dit dossier opgelost.

Daar houdt het voor particulieren op, maar voor organisaties bestaat de mogelijkheid om met communicatieprofessionals, die het proces hebben bijgewoond, te analyseren hoe de medewerkers in het groepsproces hebben samengewerkt. Groepsdynamiek zorgt vaak voor gedragsverandering, zodat bijvoorbeeld introverte medewerkers ineens een voortrekkersrol aannemen.
Verder is het mogelijk om de hele locatie, inclusief activiteit, exclusief af te huren of om kleine elementen van het bedrijf terug te laten komen in de beleving, mits dit binnen het verhaal van de game past.

Wij voorzien veel mogelijkheden voor bedrijven om met Tracing Thomas een memorabele teambuildingsactiviteit een inhoudelijk sausje mee te geven. In een tijd waarin de ROI van een event erg belangrijk is, is dat zeer welkom!

racing Thomas Theatregaming 1
Tracing Thomas theatregaming 2
Tracing Thomas theatregaming 3
Tracing Thomas theatregaming 2
Tracing Thomas theatregaming 4
Tracing Thomas theatregaming 2

Beeld: Tracing Thomas

Meepraten over dit onderwerp? Let's hear it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *