Buro Curious, hét bureau waar alles mogelijk is

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Buro-Curious_TweakersDevelopersSummit_beeld-JoniIsraeli

Een ervaring met Buro Curious heeft ons beeld van performers behoorlijk veranderd. Daarin schuilt ook meteen het succes en de onderscheidenheid. Verwacht hier geen overdreven acteurs of irritante typetjes (gelukkig!). Hier werkt men vanuit de overtuiging dat mensen van verrassingen houden en belevingen willen meemaken, mits je perfect aanvoelt hoe je ze dat hele kleine zetje kunt geven. En dat kunnen ze bij Buro Curious!

Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event - Beeld Joni Israeli Beeld: JoniIsraeli.com
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event

Ontstaan vanuit de fascinatie voor spanning

Elf jaar geleden was het nachtleven van Amsterdam erg passief. Ella Gil en Swaantje Nijkamp, oprichters van Buro Curious, brachten daar verandering in. Het was het verlangen om het publiek onder te dompelen in een nieuwe, soms vervreemdende nachtrealiteit.

Het was de spanning tussen publiek en performers die er in korte tijd voor zorgde dat het team snel uitbreidde en een bekend fenomeen werd. De dansvloer werd steeds vaker verruild voor festivals en culturele instellingen. Later sloten daar ook de corporate wereld, scholen en overheid bij aan.

Kern Team Buro Curious - foto Joost Termeer

Oprechte interactie en momenten van verwondering

Die bekendheid kwam hoofdzakelijk door de sterke aanpak, waarin advisering en co-creatie key zijn. Met de wetenschap dat een oprecht moment iemand voor altijd kan veranderen gaan ze aan de slag om een moment te creëren die een bezoeker voor altijd zal herinneren. Waar veel acteurs verdwijnen in hun eigen rol, is het voor de performers van Buro Curious juist de uitdaging om contact te maken met de doelgroep, zonder het gevoel te geven dat deze overgehaald wordt of een drempel over moet.

Dit is enkel mogelijk als bij de aanvraag goed geïnventariseerd wordt waar de echte behoefte ligt en elke vraag benadert als een verhaal dat wordt vertaald in een totaalproductie. Doorvragen is het credo, want veel is afhankelijk van de plek, de doelgroep, de ruimte, het tijdstip en meer. Zo kom je samen tot de kern en het beste advies. Of zoals Swaantje treffend aangeeft: “Jij bent als opdrachtgever de kenner. Zorg voor voldoende input voor in de trechter, dan zorgen wij voor het beste destillaat.”

Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event
Buro Curious - performers tijdens event

Wat kan je verwachten?

Dat hangt volledig af van jouw vraag en het vragenvuur van Buro Curious. Aan kant en klaar pakketten doen ze niet. Heel fijn! Maar wat wel? Werkend vanuit hun 3 disciplines ( Event Intervention, Experience Event & Advice & Training ) maken ze jouw event tot een daverend succes.

Verwacht een volledige productie met een kop en een staart, met perfect ingespeelde performers die weten te overtuigen en vooral; een blijvende herinnering achterlaten. Of het nou muzikanten, dansers of acteurs zijn. En of het nou ludiek entertainment op een festival is of juist een sessie of interventie op een inhoudelijk congres.

Van grote merken of overheidsinstellingen tot culturele organisaties, bij Buro Curious is geen beleving hetzelfde en alles mogelijk.

Beeld: Buro Curious

Kenmerken

 • Interactie die (opr)echt voelt
 • Co-creatie en sterke adviezen
 • Van festival tot congres
 • Van ludiek tot inhoudelijk

Eigenschappen

 • Specialisme
  Advies, Regie en technische productie Evenementenbureau Immersive Experience Creators Online en hybride events

Artikelen over Buro Curious

Branchenieuws van Buro Curious

 • Team Buro Curious

  Buro Curious lanceert nieuwe identiteit met gloednieuwe website

  3 april 2023
 • Buro Curious x Willet Holthuysen Takeover Museumnacht

  Buro Curious zet samen met een creatief netwerk Museumnacht op z’n kop

  20 oktober 2023